Semestergarderob

Klänning i boomull/lin. Princesskärning och knäppning fram.

Klänning i bomull/lin. Öppen i ryggen med korslagda band som täcker behåbanden.

Gjorde en resa till Karibien och sydde då de här klänningarna. Klänning i bomull. Likadan som föregående men i annat tyg.

Klänningen bakifrån. Banden täcker precis behån och den öppna ryggen är jätteskön när det är varmt ute.

Korslagda band i ryggen. (De svarta våg- och lodräta är bara markeringar på min provdocka.)

Kofta i bomull. En ribbstickad muddväv som ger lite struktur till tyget. Maskinroderade blommor som jag kompletterat med glaspärlor. Soutageband i vitt o guld och metallknappar. Jag gjorde infodringen i elastisk spets för att det inte ska bli för tjockt tyg i kanterna.

Klänning i bomullsjersey av bra kvalitét med ett underbart "jungel-mönster". Vingärmar, knäppslå, halsringningen och sprunden i sidorna har alla en gul paspoalkant. Material från Calletex, Örebro.

Shorts i kraftig bomull. Gubbfickor, bakfickor, fållen går att vika upp om man vill ha kortare shorts. En hel del praktiska detaljer med andra ord. Material från Calletex, Örebro

Blus i ett tunt linnetyg, vingkrage och holkärm. Ett underbart material i varma trakter. Material från Sidencarlsson, Stockholm

Shorts i turkost kraftigt bomullstyg. Material från Calletex, Örebro.

T-shirt i bomullsjersey med volangärmar. Material från Calletex, Örebro

Shorts i kraftigt bomullstyg, likadana som turkosa och röda. T-shirt i viskosjersey med draperad ringning och holkärm. Under har jag ett bh-liv med en broderad spets-applikation i ljusgrönt. Perfekt att brodera spetsapplikationer om man har broderimaskin. Material från Calletex, Örebro.

En V-ringad blus i bomull med krage och vingärmar. Passar perfekt till de ljuslila shortsen. Material från Calletex, Örebro

Klänning i Crepeviskos med volangärmar. Underbara exotiska blommor i klara färger mot den vita bakgrunden. Pärlbroderade hällor. Tyget är ju ganska tunt så jag gjorde en underklänning i bomullsjersey som kan användas även till andra plagg eller som klänning man vill.

Solklänning i bomullstyg med stretch. Korslagda band i ryggen och knäppning på axlarna liksom i bak på kjolen. En grön paspoal utmed knäppningen i bak på kjolen som matchar de gröna knapparna. Material från Sidencarlsson, Stockholm

Samma klänning bakifrån. Infodringen i grönt sticker fram som en paspoal utmed knäppningen i bak på kjolen.

En skjortblus i viskos med vingkrage och holkärm. Viskos är ett fantastiskt material i värmen, svalt mot kroppen även när det är varmt. Material från Calletex, Örebro.

Bomullskofta i ribbstickad muddväv. Maskinbroderi som jag kompletterat med pärlor och paljetter. Material från Calletex, Örebro

Till klänningen sydde och broderade jag en kofta med samma motiv som på kragen. Koftan är sydd i en ribbstickad bomullsmuddväv. För att kunna vika upp slaget på koftan har jag satt en mörkblå spets på insidan i stället för en invikt kant. Dekorerat koftan med samma marinblå/guld band som på kragen.

Koftan i muddväv. Rund hals. kantad med Marinblått/guld soutageband. Maskinbroderad med samma mönster som på kragen men dessutom pärlbroderad för att skapa lite effekter.

I slutet av sommaren bokade vi en resa till Kap Verde. En resa för sol, värme och bad men även sköna kvällar på restaurang med god mat. Alltså behövdes både strandkläder och kläder med lite stil.

Så där i slutet på sommaren vet man ju väl vad som saknas i garderoben så jag plockade fram symaskinen, tyger som låg i skåpet och väntade på att bli använda och så började jag sy.

Så roligt att få fantisera och passa ihop tyger och plagg efterhand som jag sydde.

Nedan får du lite smakprov på vad jag sydde.

         

Senaste kommentarer

20.04 | 00:21

Hej jag bor i Florida .jag skulle så gjärna rita byx mönster efter mitt mått.
Hur mycket kostar det?
Jag hittade Youtube vidio och försökte men det kom inte rät

01.03 | 10:46

Hur gör du i hörnen?

29.12 | 21:47

Så många fina klänningar du har sytt.Köper mina tyger på Calletex och har sett dej i många fina kläder.

12.11 | 17:23

Så mycket vackert du skapat. Vet ej var du håller hus. Men var hittar man jacka Chanel i större storlek ? 0703723974. Ritar du mönster åt andra intresserad om