Sy en Chaneljacka

Chaneljacka i lila bomullstyg vävt med grova trådar. Foder i grön acetat.

Chaneljackor sys på ett annorlunda sätt än vanliga jackor. Det är mycket handsömnad, jackan är quiltad till viss del, mellanlägget består av organza vilket gör jackan både mjuk och väldigt lätt.

Här följer vi Chanels konstruktion så långt det går med både handsydda knapphål, krympta insnitt och kedja i nederkanten, etc.

Du får ett kompendium där jag beskriver och visar med bilder hur man syr jackan.

För att gå kursen behöver du ett mönster som du vet passar. Har du inget, finns det i Vogues mönsterkatalog ett mönster nr V8804, som är ett bra och grundläggande mönster för en Chaneljacka.

Jackorna sys ofta i tyg vävda med grövre trådar, i olika material och kombinerade på ett vacker sätt. Dessa är roliga och spännande att sy i men det går även att använda kokt ull och andra ulltyger.

Fodret kan vara i en annan färg eller mönstrat. I Chanels jackor är det ofta siden men det går bra med vanligt acetat eller viskosfoder också.

Som mellanlägg används sidenorganza. Siden för att det går att krympa och för att det är lätt.

Knappar och kantband. Jag brukar gå igenom angående kantband första gången på kursen. Man kan ju tillverka sitt eget om det är svårt att hitta ett som man vill ha.

Har du ett mönster du vet passar och du bara behöver lägga ut det på tyget och börja klippa till, går du 8 ggr till en kostnad av 1750 kr.

Första gången passar vi in mönstren. Det bästa är om du syr ett provplagg (toile) alternativt använder ett mönster som du vet passar, eftersom vi bara har en gång till detta.

 

 

Senaste kommentarer

20.04 | 00:21

Hej jag bor i Florida .jag skulle så gjärna rita byx mönster efter mitt mått.
Hur mycket kostar det?
Jag hittade Youtube vidio och försökte men det kom inte rät

01.03 | 10:46

Hur gör du i hörnen?

29.12 | 21:47

Så många fina klänningar du har sytt.Köper mina tyger på Calletex och har sett dej i många fina kläder.

12.11 | 17:23

Så mycket vackert du skapat. Vet ej var du håller hus. Men var hittar man jacka Chanel i större storlek ? 0703723974. Ritar du mönster åt andra intresserad om